Tietoa materiaaleista

Poronnahka
Poronnahka käsitellään Suomessa ja leikataan lopulliseen muotoonsa koruja varten Rovaniemellä. Nahkavuotien alkuperämaat ovat Suomi ja Norja. Koruissa poronnahoista käytetään C-laatuista materiaalia, sillä mahdolliset epätasaisuudet tai reijät eivät ole este korujen valmistuksessa. Oikku Design pyrkii hankkimaan ja hyödyntämään leikkuujätemateriaalia käyttöönsä yleistä ekologista kuormitusta pienentääkseen, sillä koruihin on mahdollista hyödyntää pienetkin nahkapalat.
Jokainen poronnahkavuota on yksilöllinen. Poronnahka on erittäin pehmeä ja kevyt materiaali, joka sopii kauniisti korujen valmistamiseen. Keveytensä ja silkkimäisyytensä lisäksi poronnahka on myös erittäin luja materiaali. Poronnahka on perinteinen käsityötuotteiden materiaali Lapissa ja siitä voidaan valmistaa niin vaatteita, laukkuja, asusteita kuin korujakin. Poronnahka on myös siitä upea materiaali, että se ikääntyy kauniisti!
Rodiumpinnoitettu Sterling-hopea
Sterling-hopea sisältää hopeaa 92,5% ja muuta metallia 7,5%. Yleisimmin hopeaan on sekoitettu hieman kuparia. Hopeaosat eivät sisällä lainkaan nikkeliä! Sterling-hopea on kovuutensa vuoksi yleisimmin koruissa käytetty seos. Hopea itsessään on liian pehmeätä käytettäväksi koruissa.
Hopea on kiiltävä ja kaunis materiaali, joka kuitenkin tummuu ajan myötä. Tummumisen hidastamiseksi Oikku Designin koruissa käytetään rodiumpinnoitettua Sterling-hopeaa. Sen lisäksi, että rodiumpinnoite estää hopean tummumisen, tekee se samalla hopeaosista myös kestävämpiä. Rodiumpinnoitusta käytetään yleisesti mm. valkokultakoruissa. Rodiumpinnoitetut hopeaosat ovat ulkonäöltään aavistuksen tummempia kuin pinnoittamaton Sterling-hopea. Rodium on turvallinen ja hyvin siedetty materiaali, eikä sen ole todettu aiheuttavan allergiaa. 
Näin takaat korusi pitkäikäisyyden!
  • Säilytä korua omassa rasiassaan. Jokainen koru toimitetaan kauniissa rasiassa, jota voi käyttää säilyttämiseen.
  • Älä anna korun kastua! (Poronnahka on käsitelty niin, että se kestää jonkin verran vettä, mutta EMME suosittele että annat sen kastua).
  • Älä päästä korua kosketuksiin kosmetiikan esim. hiuslakan, hajuveden tai kosteusvoiteiden kanssa! Suosittelemme pukemaan korut viimeisenä hajuveden tai hiuslakan laiton jälkeen.