Rakkaudesta kädentaitoihin

Korusi sisältää revontulten loimua,
narskuvan lumen ääntä,
kevään ensimmäisten auringonsäteiden iloa,
vihertävää luontoa,
yöttömän yön taikaa,
keskikesän luonnon runsautta,
ruskan kaikkia sävyjä,
syyssateen tuoksua
ja puhdasta luontoa.

Oikku Design on yhden lappilaisen naisen vuonna 2018 toteutunut haave. Korujen suunnitteluun ja muotoiluun johdatti ennen kaikkea sekä rakkaus kädentaitoihin että poronnahkaan materiaalina. Jokaisen korun suunnittelun lähtökohtana on tuoda parhaalla mahdollisella tavalla esille poronnahan upeat ominaisuudet. Pehmeän tuntuman sekä keveytensä ansiosta poronnahka soveltuu erinomaisesti koruihin. Poronnahasta voi toteuttaa isojakin korvakoruja, jotka eivät paina herkkiäkään korvia. Myöhemmin mallistoon lisättiin myös koruja kivi- ja lasihelmistä. Kivi- ja lasihelmet toivat mahdollisuuden suunnitella hieman juhlavampia koruja.
Poronnahan parina koruissa käytän platinoidusta sterling-hopeasta valmistettuja korunosia. Kivi- ja lasihelmikoruissa käytetään 18 karaatin kullalla pinnoitettua hopea. Yhdessä nämä laadukkaat materiaalit takaavat korujen pitkäikäisyyden. Platinointi estää hopean tummumista ja oikein käytettynä ja asianmukaisesti säilytettynä korut pysyvät pitkään kiiltävinä! Kulta taas tuo koruihin arvokkuutta!
Oikku Design-korujen muotokielen inspiraation lähteenä toimivat pohjoisen luonto, sen vaihtuvat vuodenajat ja vivahteikkaat värimaailmat. Lapin kahdeksan vuodenaikaa tarjoavat ainutlaatuisen ja monimuotoisen ympäristön korujen suunnitteluun. Oikku Design-koruista onkin mahdollista löytää yhteneväisyyksiä niin vaivaiskoivujen oksiin kuin puolukan varpuihinkin. Korut hehkuvat väreissään yhtä voimakkaasti kuin sydäntalven loimuavat revontulet.
Jokainen koru valmistetaan rakkaudella käsityönä Rovaniemellä, Oikku Designin kotipaikkakunnalla. Arvoista tärkeimmät, ekologisuus ja vastuullisuus näkyvät konkreettisesti sekä materiaalivalinnoissa että jokapäiväisessä toiminnassamme. Tervetuloa tutustumaan koruihin! Tilauksesta myös mittatilaustyöt toiveidesi mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja suunnitellaan sinulle mieluisa koru!
Rakkaudella Rovaniemeltä,
Riikka