Usein kysyttyä

Kuinka kauan tilauksen saaminen kestää?
Tilaukset lähetetään yleensä viimeistään seuraavana arkipäivänä tilauksesta. Toimitustavasta riippuen toimitusaika on 1-4 arkipäivää. Pikkupaketit kulkevat noin 2-4 päivässä ja postipaketit 1-3 päivässä. Poikkeuksellisista toimitusajoista ilmoitetaan verkkokaupan etusivulla.

Voinko seurata tilaukseni etenemistä?
Kyllä, saat sähköpostiisi päivitykset tilauksen etenemisestä ja myös seurantanumeron, jonka avulla voit seurata pakettia. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista myös roskapostikansio.

Haluan palauttaa tuotteen. Miten toimin?
Katso ohje vaihto- ja palautussivulta.

Tilasin vahingossa väärän värin, voinko vaihtaa väriä?
Jos tilaustasi ei ole vielä lähetetty, voit vaihtaa väriä. Lähetä sähköpostia riikka@oikkudesign.fi niin päivitetään tilaukseesi oikea väri. 

Voinko noutaa tilauksen itse?
Tällä hetkellä nouto ei ole mahdollista.

Onko mahdollista saada tuotteita mittatilauksena?
Ehdottomasti! Kaikkiin koruihin on mahdollista suunnitella esimerkiksi erilaisia väriyhdistelmiä. Kaikissa tilaustöihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostilla riikka@oikkudesign.fi. Tilaustöissä kuva valmiista työstä hyväksytetään asiakkaalla ennen lähettämistä. Tilaustyö laskutetaan myös ennen lähettämistä. Huomioithan, että tuotteiden peruutusoikeus ei koske asiakkaan toivomuksesta valmistettuja tai muunneltuja tuotteita!

Onko mahdollista ostaa varaosia tai yksittäisiä kappaleita koruja esim. kadonneen tilalle?
Kyllä on! Laita viestiä riikka@oikkudesign.fi.

Onko koruissa nikkeliä?
Ei ole. Metalliosat ovat platinoitua tai kullattua Sterling-hopeaa, joka on nikkelivapaata.

Miten poronnahka kestää kosteutta?
Poronnahka kestää hieman kosteutta, mutta en suosittele kastelemaan sitä. Nahka on käsitelty vettä hylkiväksi. Ei tarvitse huolestua, jos kesäsade pääsee yllättämään ja sinulla on korvakorut korvissa. Poronnahkaa käytetään monenlaisissa käsityötuotteissa, esimerkiksi käsilaukuissa. Poronnahka parkkiintuu ajan myötä käsien rasvojen ansiosta. Poronnahka on siitä ainutlaatuinen materiaali, että se ikääntyy kauniisti!
Jos kuitenkin korut sattuvat kastumaan täysin läpimäräksi, aseta koru roikkumaan niin että nahkaosat saavat kuivaa mahdollisimman suorana. Riippuen nahan väristä, nahka voi hieman tummentua kastumisen seurauksena. Nahan tuntuma saattaa myös muuttua hieman kovemmaksi. Koru ei kuitenkaan ole käyttökelvoton, vaikka se sattuisikin kastumaan. Olen kuullut tarinoita, että korvakorut ovat käyneet suihkussa ja jopa pesukoneessa!

Miten koruja kannattaa säilyttää?
Suosittelen säilyttämään koruja ensisijaisesti rasiassa, johon ne on pakattu. Vaihtoehtoisesti voit säilyttää koruja myös korutelineessä. 

Koruni on likainen. Voinko puhdistaa sitä?
Hopeaosia voit pyyhkiä varovaisesti pehmeällä ja kostealla liinalla. Voit käyttää myös erityisesti hopean puhdistamiseen tarkoitettuja aineita. Kivi- ja lasihelmiä voi pyyhkiä kuivalla pehmeällä liinalla.
Jos poronnahka on likainen, voit kokeilla puhdistaa sitä myös kostella liinalla. Nahka itsessään on käsitelty likaa ja vettä hylkiväksi.