Vastuullisuudesta

Oikku Design käyttää tuotannossaan mahdollisimman paljon kotimaisia palveluja ja tuotteita. Mikäli tuotantoon tarvittavia osia ja materiaaleja on hankittava muualta kuin kotimaasta, pyritään ne hankkimaan mahdollisimman läheltä. Paikallisuutta pyritään suosimaan aina kun mahdollista!

Korujen pääasiallisen materiaalin, poronnahan, alkuperämaat ovat Suomi ja Norja. Vuodat käsitellään Suomessa. Koruissa käytettävät hopeaosat tulevat pitkäikäiseltä ja luotettavalta yritykseltä Puolasta, joka käyttää osissaan Euroopasta hankittua hopeaa. Korujen pakkauslaatikot tulevat tanskalaiselta yritykseltä. Tavoitteena on vaihtaa ympäristöystävällisempiin ”ECO”-merkittyihin rasioihin kun sopiva kokovaihtoehto on tarjolla.

Poronnahka hyödynnetään korujen valmistuksessa mahdollisimman tarkasti välttäen hukkamateriaalien syntymistä. Leikkuujätteet talletetaan uusia projekteja varten, joissa pyritään hyödyntämään ne niin kokonaisvaltaisesti kuin mahdollista. Korujen teosta syntynyt pois heitettävä hopea-aines (esim. rikkoontuneet osat) kierrätetään ja uusiokäytetään. Jalometalli toimitetaan kotimaiselle yritykselle, joka sulattaa ja jalostaa metallin ennen materiaalin uudelleenkäyttöä.

Päivittäisissä toiminnoissa suositaan kierrätysmateriaaleja ja mahdollisesti syntyvä poisheitettävä aines kierrätetään asianmukaisesti. Jälleenmyyjille menevissä pakkauksissa käytetään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja (pahvilaatikot, pehmusteet). Verkkokauppatilaukset toimitetaan muovittomasti: postituskuoret on valmistettu 100 % kierrätyspaperista ja pakkaukset suljetaan paperiteipillä.

Oikku Design pyrkii välttämään turhaa materiaalikulutusta valmistamalla aina vain tarvittavan määrän koruja. Tämän vuoksi Oikku Designin varasto on ajantasainen ja vältämme varastontyhjennysmyyntejä. Verkkokaupasta tilaamasi korut tehdään juuri sinulle ja luontoa ajatellen! <3